Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας για τη Γαλλική Γλώσσα και τη Γαλλοφωνία που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 18 Μαρτίου 2013.

Απευθύνεται σε μαθητές όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε φοιτητές.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού: η Μεσόγειος θάλασσα.
Οι συμμετοχές είναι ομαδικές (ομάδες μαθητών/φοιτητών και εκπαιδευτικοί).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής των ενδιαφερομένων κατά βαθμίδα εκπαίδευσης, υπάρχουν στην ιστοσελίδα “Πηγές στο διαδίκτυο Διαγωνισμός 2014”: http://www.ifa.gr/index.php/el/langue-francaise/francophonie/francophonie-concours-2014

Λήξη προθεσμίας αποστολής της αίτησης συμμετοχής στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών:
Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 (με σφραγίδα ταχυδρομείου για τις αιτήσεις που αποστέλλονται ταχυδρομικά).
Προσοχή: τα έντυπα εγγραφής φέτος θα πρέπει να αποσταλούν πριν από τις δημιουργίες.

Λήξη προθεσμίας κατάθεσης των δημιουργιών: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014.

Λήξη προθεσμίας αποστολής των δημιουργιών: Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014.

Η κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Συνεργασίας Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Οι ομάδες των βραβευθέντων θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στην τελετή απονομής των βραβείων.

Αιτήσεις εγγραφής υπάρχουν στην ιστοσελίδα: http://ifa.gr/dmdocuments/FRANCOPHONIE/2014/ficheinscrlc.pdf

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών: Σίνα 31, 10680 Αθήνα.

Γραμματεία: κ. Ελένη Σταματοπούλου, τηλ.: 210 3398671 και κ. Emmanuelle Boillon, ακόλουθος συνεργασίας για τα Γαλλικά, τηλ.: 210 3398656.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo-espa

mobile έκδοση

Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

To Ε.ΣΥ.Ν. αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο της ελληνικής Νεολαίας στο εξωτερικό και το συνομιλητή της κυβέρνησης στο εσωτερικό επίπεδο. Είναι η επίσημη εθνική δομή νεολαίας της χώρας μας. Εκπροσωπεί την ελληνική νεολαία στο εσωτερικό συμμετέχοντας (θεσμικά) στη Διυπουργική Επιτροπή για τη Νεολαία, στην Επιτροπή Διοργάνωσης της Βουλής των Εφήβων, στην Εθνική Επιτροπή Εθελοντισμού κ.ά., ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε δεκάδες δίκτυα και συσπείρωσεις της Ελληνικής Κοινωνίας των Πολιτών. Στο εξωτερικό εκπροσωπεί την Ελληνική Νεολαία συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, στο Μεσογειακό Φόρουμ Νεολαίας, στο Διεθνές Συμβούλιο Γαλλόφωνης Νεολαίας, στη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., στο Συμβούλιο Νεολαίας της UNESCO.

σχετικά