Η Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Ελλάδα διαβίβασε στην Υπηρεσία μας την υπ’ αριθ.  2501/19-09-2013 Ρηματική Διακοίνωση, σχετικά με την προκήρυξη υποτροφιών στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας για διδακτορική και μεταδιδακτορική έρευνα σύντομης διάρκειας τριών ως έξη (3-6) μηνών σε 26 Ρουμανικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για την περίοδο από 1ης  Φεβρουαρίου ως 31ης Ιουλίου 2014.

Οι υποτροφίες αυτές  χορηγούνται στο πλαίσιο  του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (OIF), στον οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα και η Ρουμανία ως πλήρη μέλη. Πρόκειται για υποτροφίες της Ρουμανικής κυβέρνησης υπό την επωνυμία «Ευγένιος Ιονέσκο» (Eugen Ionescu) και το πρόγραμμα  διαχειρίζεται το Πανεπιστημιακό Γραφείο Γαλλοφωνίας (AUF), με εκπροσώπευση του στο Βουκουρέστι (Γραφείο Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προέρχονται από Ανώτατο Εκπαιδευτικό  Ίδρυμα – μέλος του Πανεπιστημιακού Γραφείου Γαλλοφωνίας, (AUF), να είναι διδακτορικοί φοιτητές ηλικίας μικρότερης των 40 ετών, για την υποτροφία διδακτορικής έρευνας,  ή ερευνητές ή και καθηγητές εν ενεργεία στο εν λόγω εκπαιδευτικό Ίδρυμα, κάτοχοι διδακτορικού τίτλου επί λιγότερα των πέντε (5) ετών και ηλικίας μικρότερης των 47 ετών, για την υποτροφία μεταδιδακτορικής έρευνας.  Θα προτιμηθούν υποψήφιοι από χώρες του Νότου και χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Προτείνονται σχεδόν όλα τα επιστημονικά πεδία, περιλαμβανομένων των Τεχνών, των Γλωσσών και του Τουρισμού.
Γλώσσα: απαραιτήτως Γαλλική.
Η υποτροφία περιλαμβάνει εισιτήριο μετ’ επιστροφής και μηνιαία αποζημίωση για μεν τους διδακτορικούς υποτρόφους 800 Ευρώ για δε τους μεταδιδακτορικούς υποτρόφους 1.000 Ευρώ.

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής αποστολής του πλήρους φακέλου:  15 Νοεμβρίου 2013 και ώρα  17.00 (τοπική ώρα  Βουκουρεστίου Ρουμανίας).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν απευθείας σε επαφή με τα Ρουμανικά πανεπιστημιακά Ιδρύματα, αποστέλλοντας έντυπο με τα βασικά τους στοιχεία για την προεγγραφή τους, καθώς και σύντομη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την υποβολή του φακέλου καθώς και  τα επιστημονικά πεδία για τα οποία χορηγούνται οι υποτροφίες «Ευγένιος Ιονέσκο» (Eugen Ionescu), περιλαμβανομένων  των  στοιχείων απευθείας επικοινωνίας των 26 Ρουμανικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές να αναζητήσουν στην διεύθυνση: http://www.auf.org/bureau-europe-centrale-et-orientale/bourses-regionales/bourses-de-recherche-doctorale-et-de-post-doctorat

για τα προς συμπλήρωσιν έντυπα: http://formulaires.auf.org
για συμπληρωματικές πληροφορίες:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι αιτήσεις και τα υπόλοιπα έγγραφα θα αποσταλούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά σε μορφή  PDF.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Α΄ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

logo-espa

mobile έκδοση